We Make IT Easy

IT services die wij aanbieden

Standaard trachten wij om een volledige IT-oplossing aan te bieden, en dit op maat voor de gemiddelde KMO. We doorlopen hiervoor verschillende fasen.

Om de klant beter te leren kennen maken wij een audit van de bestaande IT-infrastructuur en sporen we zwakke plekken op. Voor elk aangehaald punt wordt een structurele oplossing voorzien. Dit wordt met de klant besproken, eveneens de implementatiemogelijkheid ervan en de kost. Hierbij houden we rekening met een minimum aan downtime.

Systeembeheer

Serverbeheer

Simia IT Services zorgt voor de aankoop, installatie, beheer en onderhoud van uw servers, desktops, laptops en randapparatuur. We denken ondermeer ook aan server, desktop en applicatievirtualisatie. In dit hele verhaal is een degelijke storage oplossing, een back-upvoorziening, remote connectie via een VPN-verbinding en uitgebreide security zeer belangrijk.

Is uw bestaande infrastructuur aan vervanging toe? Wij nemen ook Microsoft Windows Server en Microsoft Exchange migraties ten harte.

Uw telefonie oplossing integreren met uw IT netwerk? We kunnen ondermeer voorzien in een Voice-Over-IP oplossing of de klassieke telefoontoestellen zelfs helemaal wegwerken via Microsoft Lync!

Veel klanten hebben onvoldoende inzicht welke software door wie en waar gebruikt wordt binnen hun omgeving. Licentiebeheer, of Software Asset Management, is er op gericht om uw licentieaankopen af te stemmen op uw gebruik.

Verder zorgen wij voor het proactief monitoren van uw systemen, en dit met de bedoeling uw bedrijfscontinuïteit te verzekeren.

Cloudoplossingen

Onder het motto: werk van overal, investeer minder en vereenvoudig uw IT, bieden wij ook enkele cloudoplossingen aan.

Microsoft Office 365 biedt vrijwel overal toegang tot uw e-mail, documenten, contactpersonen en agenda's met Microsoft Exchange Online, Microsoft SharePoint Online, Microsoft Lync Online. Snel, gemakkelijk en zonder hoge implementatiekosten. Ideaal voor de doorsnee KMO!

Uw werkomgeving in de cloud of geen noodzaak aan een eigen, dure database op SQL-server? Wij kunnen ook instaan voor desktop- of applicatiehosting in de cloud. U huurt gewoon een oplossing met een gespreide betaling.

Netwerkbeheer

Elk bedrijf heeft een IT-infrastructuur die dagelijks perfect moet functioneren. Het inrichten van een efficiënt en stabiel netwerk is de basis hiervan.

Wij zorgen voor de uitrol van een performant netwerk en configureren de nodige componenten. Denk maar aan een internetverbinding, routers, firewalls en switchen, servers, opslag, back-upsystemen, UPS en volledige security-oplossingen.

Is uw huidig materiaal aan vervanging toe? Uw bedrijfscontinuïteit is verzekerd tijdens en na de implementatie.

Webhosting

Onze websites worden gehost op onze eigen cloudoplossing. Bent u echter op zoek naar een oplossing om uw bestaande website te hosten? Wij bieden een oplossing op maat van elke klant.

Onze snelle gevirtualiseerde servers zijn voorzien van de recentste technologieën en worden proactief onderhouden. Wij zorgen natuurlijk ook voor de registratie van uw domeinnaam.

IT Maintenance

U kan op ons een beroep doen om uw bestaande IT omgeving te onderhouden en zo nodig aan te passen aan toekomstige vereisten.

Wij kunnen instaan voor het leveren van nieuwe apparatuur en verbruiksmateriaal. Ons motto: hogere efficiëntie & lagere kosten.